vineri, 15 octombrie 2010

Lectura calatoare

Am descoperit plăcerea de a citii în mers...
Nu mă înţelegeţi greşit nu merg pe stradă cu cartea/revista în faţă citind (asta e o perfomanţă mult prea mare care necesită mult antrenament, după mine...), nu, citesc în mijloacele de trensport în comun, în metrou, în tranvai, în autobuz, în troleibuz.... aţi înţeles voi.... în tot ce înseamnă mijolc de deplasare la comun.
Totul a pornit, ca la mulţi alţii, dintr-o simplă necesitare, să fim serioşi ce poţi face când mergi cu metroul, să te benoclezi la vecinul de vis-a-vis? nu, e urât şi plus că la un moment dat s-ar putea să te vadă ....
Pentru că timpul petrecut în mijoacele plăcute de transport în comun este substanţial şi mi-am epizat porţia de benoclat când eram mică şi nu-mi plăcea să citesc am horărât să îmi iau cu mine o carte.
Iniţial, trebuie să recunosc cititul ăsta la comun a fost dificil. Adică nu prea îţi vine să te expui aşa în faţa unor străini şi să-ţi scoţi la iveală latura infracţională de cititor. În plus am descoprit că e chiar greu cu cititul ăsta (înţeleg de ce unii îl evită).... voi ştiaţi că trebuie să te concentrezi ca să poţi urmării firul unei lecturi? Am aflat şi eu când am sesizat că trebuia să recitesc aceaşi fraza de 2-3 ori pentru că lângă mine eram persoane entuziasmate care ţineau să-şi exprime pofta de viaţă prin a împărtăşii întregului metrou poveştile lor. Nu ai cum să nu asculţi, mai ales când vocile povestitoare au un timbru atât de frumos care atinge note atât de înalte...
Totuşi misiunea mea era cititul aşa că am venit cu o tactică: căşti, muzică, volum tare.
And now we're good to go!
Am reuşit aşa să citesc cărti pe care în mod normal nu aş fi avut timp să le citesc.
Totuşi, trebuie să recunosc că pentru anumite cărţi trebuie să fi bine iniţiat în arta cititului la comun.
Pot să spun că am evoluat atât de mult încât acum pot să citesc absolut orice la comun şi să şi iau notite daca e cazul.
Bine, bine trebuie să recunosc că daca e foarte aglomerat şi nu prinzi un loc bun (chiar şi în picioare) nu prea merge figura.
Aşa că spor la treabă! Trebuie să vă mai avertizez cu privire la ceva: cititul la comun poate creea dependenţă şi există riscul ca cititul în alte condiţtii să nu vă mai placă. (once you go la comun you never go back)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu