marți, 29 iunie 2010




Pentru ca in fiecare zi ma confrunt cu aceleasi fete incruntate care se uita in directia mea m-am horarat sa fac o mica cercetare "stiintifica". De ce ne incruntam si mai ales de ce femeiele se incrunta mai mult decat barbatii....
Dupa cum spune Dex-ul ne incruntam in semn de nemultumire, de manie sau de ingrijoarare (ÎNCRUNTÁ, încrúnt, vb. I. 1. Refl. și tranz. A apropia sprâncenele sau a face cute între sprâncene ori pe frunte (în semn de nemulțumire, de mânie, de îngrijorare etc.); a privi aspru. 2. Refl. (Înv.) A se umple de sânge; a se înroși. – În + crunta.)
Cum poate fi un om nemultumit, manios sau ingrijorat cu privire la alt om pe care nici macar nu il cunoaste? Poate totusi nu asta e explicatia...
Am aflat ca solicitam un numar de 43 de muschi pentru a ne incrunta si, surprinzator, un numar de 17 de muchi pentru a zambii.
Deci sa te incrunti e mai "solicitant" decat sa zambesti. Si totusi de ce ne e mai la indemana sa ne incruntam decat sa zambim?


Un comentariu:

  1. Pentru ca traim printre oameni de cacat care nu merita un zambet :)).Ce-i drept, nu merita nici sa facem riduri pentru ei, dar e o reactie mai fireasca.

    RăspundețiȘtergere